Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Steltman tv-meubel
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
SteltmanTvMeubel Picture.jpg

Steltman tv-meubel

Naam Steltman tv-meubel
Door Raboof
Status Afgerond
Madskillz OpenSCAD, kolomboor, deuvels
Doel / Omschrijving
tv-meubel
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:SteltmanTvMeubel_Picture.jpg noez

Ik was blij met het resultaat van Gebruiker:Raboof/SteltmanTafeltje.

We gaan de woonkamer wat anders inrichten, en daarbij willen we een kleiner meubel hebben voor de versterker, bluerayspeler en platenspeler. Daar wil ik iets bijpassends op maat voor gaan maken.

Ontwerp

Door weer uit te gaan van 4cm dikke planken hoop ik dat het goed staat bij de tafeltjes. Om het eenvoudig/elegant maar toch klein en stevig genoeg te houden heb ik er geen al te gek ontwerp van gemaakt. Het heeft dus ondertussen weinig meer met Rietveld of De Stijl te maken:

Tvmeubel-model.png

OpenSCAD: https://github.com/raboof/steltman-tafeltje/blob/master/tvmeubel.scad

3d web viewer: https://github.com/raboof/steltman-tafeltje/blob/master/tvmeubel.stl

Aanpak

Ik bestel het hout weer op maat. Omdat de planken 'overhangen' heb ik even overwogen om stevigere/ingewikkeldere verbindingen te gebruiken, maar na me daar wat in te hebben verdiept leek me dat toch nog wat te hoog gegrepen. Ik ga dus weer voor een deuvelverbinding en zet achter de apparatuur een extra blokje om wat gewicht te dragen/verdelen. Omdat er geen 'echt' gewicht op komt te staan (de apparatuur is licht, te TV hangt aan de muur) verwacht ik dat dat voldoende is. Ik heb wel opgelet dat ik het hout zo besteld heb dat het nergens nodig is op een kopse kant te lijmen.

Voortgang

Onderste helft:

Tvmeubel-gaten.png Tvmeubel-geklemd-onder.png

Bovenste helft:

Tvmeubel-deuvels.png Tvmeubel-geklemd-boven.png

Geassembleerd:

Tvmeubel-geassembleerd.png

2 laklagen aangebracht (weer koopmans houtlak pu mat met '220 noten' pigment). Het was wat krap om met een kwast te kunnen werken dus nu ook een rollertje gebruikt - dat gaat lekker vlot en redelijk mooi gelijkmatig, hoewel het wel wat meer lak lijkt te gebruiken:

Tvmeubel-gelakt.png

En af!

Tvmeubel-af.png

Next steps

Eigenlijk hoor je veel meer ruimte te laten boven de versterker zodat de warmte goed weg kan. Ik ga het eerst 's zo proberen, maar mocht dat inderdaad een probleem blijken te zijn is het plan een gat te boren in de bovenste plank (onder de platenspeler), en daar eventueel een (stille) fan in te zetten.

Misschien nog wat hogere pootjes?