Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken

Vergadering openen om 19:58 uur.

In de kapel naast Vrijland. Bestuur heeft de ingezonden voorstellen voor de inrichting samengevoegd tot een algemeen plan. De nieuwe indeling wordt tijdens deze meeting gepresenteerd, daarna gaan we in Vrijland rondlopen om de ruimtes te bekijken. Hierna is tijd voor een korte discussie en daarna zal de nieuwjaarsborrel starten.

BugBlue presenteert de indeling van Vrijland. De deur bij het trappenhuis (rechts van het pand) wordt onze toegangsdeur. De lift in de algemene entree is na reparatie ook bruikbaar. Ons gedeelte van het pand is op de eerste en tweede etage. Op de begane grond zullen we tevens een ruimte krijgen voor opslag, welke is nog niet bekend.

De algemene indeling ziet er als volgt uit: 101A en 101: keuken 108+110: lounge 112: bar 104: museum 111: tentoonstelling museum Optie A: 108A lezingen en 102 museum (afhankelijk van mogelijkheid inklapbare schuifdeur tussen 108 en 108A) Optie B: 108A museum en 102 lezingen (wanneer inklapbare schuifdeur geen optie is) 114: gaming en bibliotheek (samengevoegd)

201: stofhok. ivm gehorigheid pand, is gekozen om stofhok niet boven lezingen/museum/lounge/gaming te doen. Ook is deze locatie voor onze bovenburen geen probleem. 202A: storage 202: makerlab 208+210+212: flexlab 214: cleanroom (want waterpunt aanwezig) 206: flexibele ruimte om speling in de ruimtes te kunnen houden. als eerste zal deze gebruikt worden als fotostudio, omdat hier tijdens de inventarisatie veel vraag naar was.

Samenvoegen De muren tussen de flexlab-ruimtes 208+210+212 zullen weggehaald worden. Ook de muren tussen de 108+110 zullen weggehaald worden om een grotere lounge te maken. Tussen de lounge en de bar zal een gedeelte van de muur weggehaald worden, om een bar te creeren en achter de bar meer te kunnen opslaan. Voorbeeldtekening wordt gepresenteerd.

  • rondje lopen en terug naar KKN*

Rondopmerkingen en rondvraag BugBlue vraagt om andere ideeen die een bepalende impact hebben op het aanleggen van stroompunten, verplaatsen van waterpunten en het wel of niet slopen van muren nu aan te geven. De planning is om op 16 en 17 januari te starten met de fysieke verbouwing, dan moet dus duidelijk zijn hoe de plattegrond eruit ziet. Eightdot noemt dat er tijdens het rondje-lopen gezegd is dat 107 omgebouwd wordt naar urinoir en toilet? Correct. De wordt 103 het damestoilet. Vanuit de groep wordt opgemerkt dat alleen een urinoir handiger is, maar dat is voor latere discussie.

Ook vraagt Eightdot of de muur in de keuken tussen 101A+101 gesloopt gaat worden? Dit is niet genoemt. BugBlue geeft aan dat het naar zijn gevoel niet nodig is en het niks oplevert. Anderen geven aan het daarmee eens te zijn. Deze muren zullen dus blijven bestaan.

SA007 vraagt waarom er een lezingenzaal gepland is? BugBlue geeft aan dat deelnemers hebben aangegeven dat hier behoefte aan is. Er wordt vanuit de groep aangegeven dat 102 erg klein is voor een lezingenzaal. Er wordt gevraagd of dit kan worden samengevoegd met 104? BugBlue geeft aan dat de huureigenaar heeft aangegeven dat dit bouwkundig gezien lastig is omdat de muur in 202 ook al weg is.

Vanuit de groep wordt gevraagd of gaming+bieb uit elkaar gehaald kunnen worden? Tijdens de inventarisatie hebben veel deelnemers deze ruimtes samen aangegeven in ingediende plannen. Stoneshop bevestigd dat bieb en gaming zelden overlapt worden gebruikt, dus dat zou goed samen moeten kunnen. Op de vraag waar de deuren komen te zitten geeft BugBlue aan dat de deur vanuit 112 naar 114 beschikbaar blijft. De originele dichtgemaakte deur blijft dicht. Geconcludeerd wordt dat de ontvangstruimte de hierdoor de lounge met museum op de gang is en niet een gamingruimte.

Er ontstaat discussie over de muur tussen 110+112. Gaat de schoorsteen hier wel of niet weg? BugBlue geeft aan dat deze in eerste instantie zal blijven staan. Het verwijderen kost veel werk voor weinig ruimte. De schouw die momenteel om de schoorsteen heen staat zal wel worden weggesloopt. Cooper geeft aan dat een goede bar om aan te kunnen hangen nodig is. Een kleine bar zoals BugBlue schetst is niet wenselijk. Stoneshop zegt dat dit voor de bardonaties ook beter is. Misschien kan de bar verder naar voren worden geplaatst?

Eightdot vraagt wat de definitie van de ruimtes cleanroom, maaklab en flexlab zijn in deze tekening. BugBlue verduidelijkt: Cleanroom: dingen die schoon moeten blijven zoals lasercutter en 3d-printers. Makerlab: fijnstofhok. Flexlab: werkplekkenruimte met lege bureau's om bijvoorbeeld aan te kunnen solderen. Eightdot vraagt of er tussen 210+212 een deur geplaatst kan worden in plaats van de muur te slopen zodat daar de lasercutter kan komen? BugBlue geeft aan dat dit niet wenselijk is, omdat de lasercutter in de cleanroom kan komen te staan. Mogelijke geurproblemen zijn op te lossen met betere afzuiging.

Stoneshop wil boven ruimte 202 voor repair, dan heeft het museum beneden alleen ruimte 104 nodig. Hierop ontstaat weer discussie over de muur tussen 102 en 104. BugBlue gaat nogmaals overleggen met de huureigenaar of de muur tussen 102+104 weggehaald kan en mag worden. Zoals eerder gezegd heeft hij al aangegeven dat dit om bouwkundige redenen lastig is.

BugBlue vraagt wie er zaterdag 16 en zondag 17 januari komen helpen met het slopen van de geplande muren en eventueel al het leggen van de nieuwe vinylvloeren. In de meer-gebruikte ruimtes, zoals bijvoorbeeld flexlab, komt laminaat.

SA007 stelt voor een stoomreiniger aan te schaffen om de linoleumvloer schoon te maken. BugBlue vindt dit een goed idee. JanBee en Ritger hebben een hogedrukreiniger beschikbaar, deze hoeft daarom niet voor de stichting te worden aangeschaft.

BugBlue vertelt dat er een Doorduino-systeem nodig is voor de buitendeur en de deuren op de eerste en tweede etage. Wie wil zich daarmee bezig houden? Eightdot meldt zich aan voor de automatisering hiervan, in overleg met de Toool-heren.

MacSimski vraagt waarom het matehok niet in het plan is opgenomen? BugBlue legt uit dat er voldoende ruimte is achter de bar voor opslaan van kratten. Stoneshop bevestigd dit. De overige zaken die nu in matehok staan komen in de buiten-opslag op de begane grond.

Stoneshop vertelt dat de kranen van de verwarming te geautomatiseerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit huis aangeven welke ruimte je op wilt warmen voordat je onderweg gaat.

De vergadering wordt gesloten ergens rond 21:45 uur ofzo.