Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Marvin
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Marvin Picture.jpg

Marvin

Naam Marvin
Door WitchDoc
Status Uitvoer
Madskillz Plamuren, schuren, plamuren, passen en meten, schuren, spuiten (verf), enige electro hacks, DREMEL!
Doel / Omschrijving
Casemod
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Marvin_Picture.jpg noez

Wat is het

Marvin is een casemod project dat al enige (lees: geruime) tijd op de schap ligt, heb momenteel onvoldoende tijd het af te maken.

Omschrijving

Lang geleden kreeg ik een leeg AT mini tower kastje van Compaq dat imho een mooie vormgeving had. Deze mooie vormgeving werd echter bruut verstoord door dingen als een klep voor de drive bays en een onooglijk scharnierend klepje voor USB en line-out.

Desondanks heb ik bekeken of het niet bruikbaar was. Eerste probleem was de beschikbare ruimte, er paste geen standaard formaat ATX moederbord in. Ik heb daarop het volledige binnenwerk van de kast vervangen door een MDF constructie waarin het moederbord tegen de achterzijde van de kast is gemonteerd. De voeding is juist verplaatst naar de voorkant. Door de keuze van hardware en de beschikbare ruimte is de layout van de kast zeer onorthodox.

In de linkerzijkant is een m.b.v. een dremel, een berg slijpschijfjes en geduld een afbeelding geslepen van Marvin (die van de film) in een TUX houding. In tegenstelling tot de meeste casemods is het niet de bedoeling hier een window van te maken (ik weet wel hoe een PC er van binnen uit ziet).

En nu?

Ik hoop Marvin in de nabije toekomst nog eens af te kunnen maken - gezien de gebruikte hardware is het al wel bijna een museum stuk ...