Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: BusNotifier
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
BusNotifier Picture.jpg

BusNotifier

Naam BusNotifier
Door WitchDoc
Status Uitvoer
Madskillz microcontroller, 9292opendata api wrangling webscraping, coding
Doel / Omschrijving
De busNotifier toont via een analoge meter wanneer de volgende bus vertrekt
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:BusNotifier_Picture.jpg noez

Wat?

Als je afhankelijk bent van het Openbaar Vervoer is het wel handig als je weet wanneer je richting de bushalte moet wandelen. Ik wil via http://9292opendata.org/ een webpagina met actuele bustijden een meter maken die aangeeft of er binnenkort een bus vertrekt. Het idee is een analoge meter met een schaalverdeling voor geschatte wachttijd (eventueel met kleurtjes) die aftelt tot aan de eerstvolgende bus. Eventueel kan er een "waarschuw mij" knop worden toegevoegd die over het spacesoundsystem een waarschuwing geeft dat je je spullen moet pakken om de bus te kunnen halen. Misschien moet er ook een aanduiding bij welke halte te gebruiken is (kaderschool luchtmacht of koningsweg).

Todo

  • Display regelen
Analoge meter? Of (*beter*) zo'n Klapperbord van de NS is beschikbaar, een zogenaamd "broodje" waarop de bestemming van de treinen weergegeven werd, maar ook teksten als "Let op omroepbericht", "Niet instappen" e.d. Ook is er een "klok" waarmee het uren deel van de vertrektijd van de trein werd weergegeven. De aansturing van het broodje en de klok zijn gelijk, er moet nog even uitgevogeld worden hoe het precies werkt. Daarnaast moeten er enkele flappen aangepast/aangevuld worden met onze eigen teksten.
  • Computing device regelen
Mogelijke opties; Arduino met netwerk interface, $embedded device met programmerbare I/O poorten
Er zijn netwetrk IC's beschikbaar, deze kunnen aan een atmega/arduino gehangen worden en hebben verder een minimum aan extra componenten nodig. Misschien een printje voor ontwerpen.
  • Software schrijven
Aansluiten op de API De software om relevante data op te halen is grotendeels klaar, BBFH maakt er al gebruik van om in de IRC chat te kunnen vermelden wanneer de eerstvolgende bus vertrekt.
  • Aansluiten
powah en netwerk
  • Ophangen

Code

De Busnotifier code is op Github te vinden.