Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Etherflipperinterface
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Etherflipperinterface Picture.jpg

Etherflipperinterface

Naam Etherflipperinterface
Door Stoneshop
Status Planning
Madskillz Elektronica, programmeren
Doel / Omschrijving
Het via Ethernet (TCP/IP) uitlezen van de score van een flipperkast
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Etherflipperinterface_Picture.jpg noez

Op de (multiplexed) displaybus van een flipperkast wordt een schakeling aangesloten, bestaande uit een demultiplexer, latch, Atmel AVR en een Microchip 28J60. De TCP/IP stack wordt die van http://www.tuxgraphics.com. Welke features het ontwerp krijgt (webpagina, pushen van de scoredata, etc.) moet nog bepaald worden, en zal afhankelijk zijn van de acquisitiesnelheid.

In eerste instantie is de schakeling ontworpen voor een Williams System7 (Comet, Jungle Lord e.a) omdat ik voor dit type kast al bezig ben een LED vervanging van de (aftakelende) neon 7-segment displays te bouwen. Een kleine toevoeging aan deze schakeling maakt het aansluiten van de Etherflipperinterface mogelijk.

Een andere mogelijkheid is het snoopen van de data+adresbus, maar dat vraagt kennis van de registeradressen, wat waarschijnlijk het disassembleren van de ROMs nodig maakt.

Een volgende stap kan het aansturen van flipperelementen (flippers, magnasaves, powerkick, multiball release etc.), en eventueel teksten en score modifiers via TCP/IP zijn. Hierdoor zou je, icm. een webcam, op afstand kunnen flipperen.