Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Nerd Bird Nest Box
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NerdBirdNestBox Picture.jpg

Nerd Bird Nest Box

Naam Nerd Bird Nest Box
Door Jaybee, dvanzuijlekom
Status Afgerond
Madskillz {{{Skills}}}
Doel / Omschrijving
Vogelhuisje van harddisk behuizingen
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:NerdBirdNestBox_Picture.jpg noez

Samenvatting

Wij, Jaybee en dvanzuijlekom, hebben een flinke stapel harddisk onderdelen en behuizingen over. Jaybee kwam met het idee om er een vogelhuisje van te maken. Wij richten ons hierbij op een niche soort in de vogel populatie, de zogenaamde Avis Iratum. Deze soort heeft affiniteit met computers en is bijzonder ongelukkig (zelfs geïrriteerd) omdat de eieren van deze soort een gewild object zijn en regelmatig worden ontvreemd. Wij hopen hiermee een veilig onderkomen te kunnen bouwen en tevens onderdelen te recyclen.

Details

Het vogelhuisje zal worden opgebouwd uit een basis voor harddisks en een aantal deksels. Deze worden ontdaan van stickers, plastic en scherpe uitsteeksels. De basis is de voorkant, waarbij het gat voor de motor de ingang zal worden van het huisje. De zijkanten, onderkant en het dak worden gemaakt van de deksels die waarschijnlijk aan elkaar zullen worden verlijmd.

De constructie zal bescherming bieden tegen (onder andere) het volgende;

  • Regen
  • Wind
  • Kou
  • Warmte
  • Natuurlijke vijanden, roofdieren en kleptomane varkens
  • Klein kaliber vuurwapens
  • EMP straling

Gezien het gewicht van het geheel, zal het onderkomen waarschijnlijk met keilbouten in een betonnen muur moeten worden verankerd.

Het zou ideaal zijn om de onderkant scharnierend te maken, zodat het nestkastje makkelijk schoongemaakt kan worden. Voor komisch effect kan dit spring-loaded en remote controlled worden uitgevoerd. Als alternatief kan een scharnierend deksel bovenop het huisje worden gemonteerd worden als dak.

Een van de ideeën voor gevorderden, is het inbouwen van een webcam met bewegingsdetectie.

Om te voorkomen dat het geheel te warm wordt in de zon, zal het kastje in de schaduw moeten worden geplaatst, of moet het oppervlak spiegelend worden opgepoetst zodat de meeste warmte wordt gereflecteerd. Eventueel kan er worden geëxperimenteerd met een temperatuur sensor. Een idee van Jaybee is om de binnenkant te bekleden met hout.

Contingency

In geval van een plotselinge opstand kan het vogelhuisje worden uitgerust met;

Pics

Een van de foto's van dit project is uitgekozen voor plaatsing in de MAKE Flickr Pool Weekly Roundup van Maart 2012.

www.flickr.com - tags:hack42 NerdBirdNestBox (random) (max: 4)