Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: SPAMmuur
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
SPAMmuur Picture.jpg

SPAMmuur

Naam SPAMmuur
Door Hack42
Status Planning
Madskillz {{{Skills}}}
Doel / Omschrijving
Buitenmuurkunst enof -reclame
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:SPAMmuur_Picture.jpg noez

Voor Cruquiusland zijn meerdere deelnemers die iets van reclame of muurkunst leuk zouden vinden. Op deze pagina kunnen we verzamelen wat er toegestaan en mogelijk is. Wilde ideeën zijn ook welkom!

Juridisch geneuzel

Het welstandsbeleid van de gemeente Arnhem vind je op https://www.arnhem.nl/Inwoners/bouwen_en_verbouwen/Welstand_1/welstand, en dan met name de PDF op https://www.arnhem.nl/dsresource?objectid=50695e48-367a-4fff-bb49-ad671dcecf33&type=pdf&& .

Onze wijk is er een 'zonder welstandstoets'. Dat betekent dat we geen toestemming vooraf kunnen/hoeven vragen, maar alsnog wel achteraf beoordeeld kunnen worden.

De voor ons relevante regels zijn met name die rondom 'reclame', en de catch-all 'excessenregeling'. Wat een 'exces' is is natuurlijk een beetje subjectief, maar met name worden genoemd LCD/LED-schermen, lichtkranten en "gebruik van felle of sterk contrasterende kleuren, als daar geen redelijke aanleiding voor is".

Afmetingen

Grof gemeten:

Westkant kubus afmetingen.png

Ideeën

Wissellijst

Lurwah Picture.jpg Lurwah Lurwah

Wie?: Voorzitter

Projecten: Zuil, ADD Pig Button, AntwoordenvelopHack, Biepje, Hack42-Mate, bLEnDer

Madskills:

Klik voor meer info...
: Mijn idee is om met wat maatwerk beugels een "wissellijst te maken. Zo kan je reclame/kunt op een aantal OSBplaten maken en 'tijdelijk' buiten ophangen.

Spammuur-voorstel1.png

Rope art

Raboof Picture.jpg Raboof Raboof

Wie?: niet opgegeven

Projecten: L42, PixSkillFlut

Madskills: geen opgegeven

Klik voor meer info...
zou 2 latten tegen de bovenste helft van de muur willen bevestigen, daar spijkers/schroeven in maken en daar touw tussen spannen, ongeveer zo:

Zijkant-kubus-ropeart.png

Meer details op Gebruiker:Raboof/RopeArt

Chriet-fresco

Moem Picture.jpg Moem Moem

Wie?: Doener, maker, prutser. Tevens co-oprichter.

Projecten: Seal of Approval, Koken met Mate, Makerspaces Contest, All spice, no sugar, Avondvoederhuisje, Battle of the Bugs, Bestekprojek, BitsBots knutselen, Coole shi(r)t(s), CouchFaceLift, Cybersecurity for the Trumped, Geeky Tree, Koepelkasje, De Kop van Chriet. 1-aprilgrap., LackRackPlakHack, Maanklok (Lunar Clock), OBCZ Zuidspoor, On Air, PLA to coins, RetroRol, Solar Luchter, Strijklicht, WC-plafonds: EvilMadLoo, WTFBBQ, Wall of Welkom, WhatTheHelmet

Madskills:

Klik voor meer info...
vindt een wandschildering van Chriet altijd een goed idee. Een pointillistische of sterk gerasterde afbeelding zou eerder decoratief zijn dan blatante reclame. En/of in Delftsblauwe stijl, dat is ook heel hip en sluit goed aan bij de huisstijl.

Sterker nog, een geschilderde 'tegelwand' zou ons de gelegenheid geven om allerlei thema's rond de space te verwerken in deze decoratie. Denk aan relevante symbolen, afbeeldingen van gereedschappen etc. Een beetje zoals dat gebeurd is op de Mandala-hoodie.

Als inspiratie mag hier de Stadshaard in Enschede genoemd worden.

Pokestop

Zie Gebruiker:Stitch/Pokestop