Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Die Schermpjes
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Die Schermpjes Picture.jpg

Die Schermpjes

Naam Die Schermpjes
Door MacSimski, ExploWare, etc
Status Uitvoer
Madskillz nieuwschierigheid, algemeen hacken, solderen, data loggen
Doel / Omschrijving
wat te doen met 70+ schermpjes met ingebouwde mpeg player
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Die Schermpjes_Picture.jpg noez

En daar stonden in eens een paar dozen vol met schermpjes. zwaar metalen doos, dik glas, speakers en een kapje over een CF kaart.

Algemeen

Mediaplayer type DMM-106B-CF. 230v ac 1.5A 50/60Hz. VGA connector, aan/uit knop. deksel et daarachter een CF kaart van 4Gb.

De Mediaplayer

Centraal op de speler zit een ES6461SAA chip. info hier

Bij binnenkomst zit er firmware op die op autoplay staat, maar het moet mogelijk zijn om daar iets anders op de zetten waardoor interactie mogelijk is.

Het Scherm

is voorzien vaneen 230v -12volt converter, maar kan ook kaal op 12v lopen na wat soldeerwerk. er is ruimte voor een barreljack op het moederbord, maar daar zit niets op. Aan de buitenkant zit een vga stekker die direct verbonden is met de mediaplayer en het scherm. aansluiten van een extra scherm werkt. invoer zonder media player is nog niet gelukt. waarschijnlijk door een te hoge framerate en gebrek aan resolutie info op deze connector.
JanBee: Heb mediabordje verwijderd (4 conn los) en nu werkt invoer via de VGA connector vanaf een BananaPi. Ook met WXP getest: wil niet hoger dan 800x600x75Hz,32bit kleur

afmetingen kast: 25,7 x 23,2 x 6 cm de voorkant is slechts 2cm dik. achterop zit een bult met de electronika.

Schermafmetingen: 21,2 x 16 cm. 10.6" diagonaal.

Aan de onderkant zit een VGA stekker waar het beeld van de speler af te tappen is. Ik heb geprobeerd om de speler los te koppelen en het scherm afzonderlijk te gebruiken. dit lukt niet. wel laat de DCC zien dat het een SUN Technologies 800x600 scherm is, maar het lukt mijn ubuntu bak niet om er beeld op te krijgen. de melding is "Time out occured". Op dit exemplaar zaten de pinnen van de VGA overigens niet gesoldeerd. na solderen was er geen verbetering.

Signalen vanuit een Action HDMI->VGA Converter werken wel (icm met Raspberry Pi getest).

LCD mobo LCD Mobo.

Mpeg board top MPEG board top

Mpeg board bottom MPEG board bottom

CloseUp Silkscreen VGA Pinout VGA Pinout MPEG Board

Het SD card slot en USB zijn van buiten niet bereikbaar. ze zijn nog niet getest.

Converteren

met ffmpeg heb ik na veel gevloek een cryptisch commando gevonden die redelijk resultaat geeft voor 4:3 en 16:9 bronmateriaal:

ffmpeg -i bron.ext -c:v mpeg2video -vf "scale=640:480:force_original_aspect_ratio=decrease,pad=640:480:(ow-iw)/2:(oh-ih)/2" -an -b:v 5000k doel.mpg

wil je toch geluid hebben, laat dan

-an

weg.