Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: RIP: Websitemaker DB
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NoProjectPicture.jpg

RIP: Websitemaker DB

Naam RIP: Websitemaker DB
Door dvanzuijlekom
Status Idee
Madskillz {{{Skills}}}
Doel / Omschrijving
Een tastbaar aandenken maken aan de Websitemaker dienst
Alle Projecten - Project Toevoegen

Add your picture plz.

Samenvatting

Websitemaker is een dienst die mijn werkgever van 2005 tot eind 2010 in beheer heeft gehad. De dedicated fysieke hardware is in de loop der tijd gevirtualiseerd, met uitzondering van de PostgreSQL database server. Deze is halverwege cq eind 2010 gevirtualiseerd en overgedragen aan een andere beheerpartij. Eind 2011 is definitief de stekker uit de dienst getrokken. Ik heb twee CPU's uit de database server weten te redden van de schroothoop en hier wil ik een leuk aandenken van maken om cadeau te doen aan de collega's die het meest met deze dienst hebben gewerkt en er veel tijd in hebben gestoken.

CPU's

De CPU's zijn twee 2,4Ghz single core AMD Opteron 850 processoren, afkomstig uit een SunFire V40z.

Wat?

Beide CPU's afzonderlijk in epoxy hars gieten en er trofeeën cq paper weights van maken. Eventueel met een gravure in de hars of op een sokkel/voetje.

Qua opschrift iets als "Kennisnet Websitemaker, 2005-2010, Database server CPU 1 van 2"

Hoe?

Een nuttige tutorial: Step by Step Guide to using Epoxy Resin.

Het centreren van de CPU's in de vloeibare hars zal lastig zijn. Het mooist is, als ze er vrij in lijken te hangen. Vermoedelijk zal ik ze aan een dun draadje moeten hangen tijdens het gieten, wat altijd zichtbaar blijft :-(

Een mal is te maken door een gipsafdruk te maken van een geschikt formaat container. Deze gipsafdruk vervolgens coaten met latex om de uiteindelijke mal te verkrijgen. Zie ook deze tutorial.

Materialen en Leveranciers

Mogelijke leveranciers van epoxy resin/hars: