Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Garage FOB Reparatie
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Garage FOB Reparatie Picture.jpg

Garage FOB Reparatie

Naam Garage FOB Reparatie
Door Cooper
Status Uitvoer
Madskillz 3D printing
Doel / Omschrijving
Vervangende behuizing maken ter vervanging van uit elkaar vallende FOB en knopjes die het begeven
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Garage FOB Reparatie_Picture.jpg noez


Voorgeschiedenis

De parkeer garage horende bij mijn appartement heeft een handzendertje om de parkeergarage op afstand te openen. Hoewel ik er relatief vriendelijk mee omgesprongen ben is was na ongeveer 8 jaar van bijna dagelijks gebruik het moment daar dat het ding van ellende uit elkaar viel. Eerst het dekseltje voor de batterij, daarna het knopje om de deur te openen.
Na enkele dagen de garage open gemaakt te hebben door sluiting te maken over de contactpunten van het verdwenen knopje met een klein sleuteltje heb ik de fob eens goed onder de loep genomen. Op de print zaten 3 knopjes... De conclusie was duidelijk en met een paar minuten van het irritantere soldeer werk had ik een van de knopjes over gezet naar de locatie van het originele knopje. Ik was inmiddels wel het bovenste kapje kwijt.
Nog een sprongetje in de tijd en het verplaatste knopje begint te haperen. Ik moet de knop schuin indrukken en harder dan ik zou willen.

Dit gaat niet lang meer goed...

Het idee

Ik heb gezocht naar fraaie druk knopjes ter vervanging van de flut knopjes in mijn huidige zender en wat vooral opvalt is hoeveel groter die dingen zijn. Nu vind ik het geen ramp als het wat groter wordt aangezien ik de handzender in m'n auto bewaar, maar een beetje compact mag best wel.
Verder had ik een upgrade in gedachten. Mijn parkeer plaats zit in de verre hoek van de garage wat maakt dat de garagedeur het signaal van mijn zendertje pas ziet wanneer ik dicht erop zit. Dit maakt dat ik relatief lang de knop ingedrukt hou (vanaf wegrijden tot zien dat hij open gaat) wat de levensduur natuurlijk niet helpt. De antenne is vermoedelijk een kort stukje op de printplaat, dus als ik daar een eigen, langer stuk metaal vast maak is de kans groot dat het bereik groter wordt.

Een interessante bijkomstigheid is dat ik op deze manier een prettig klein project heb waarlangs ik mijzelf kan bekwamen in het maken van 3D prints, een skill die ik nodig ga hebben voor mijn ARM Cluster.

Mijn doel is om alles met behulp van maximaal 1 schroef of bout op z'n plek te houden.

Het knopje

Mijn plan is om een eigen knop te ontwerpen die middels de veer van een balpen teruggeduwd wordt naar zijn rust positie. Ingedrukt maakt een metalen pin (afgehakt van een spijker) contact met een metalen plaatje (de kop van een spijker met een deuk erin zodat er een konische inkeping is voor de pin om in te duwen).