Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: De HOI
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
De HOI Picture.jpg

De HOI

Naam De HOI
Door Spider, Lurwah
Status Uitvoer
Madskillz Schrijven, Ontwerpen
Doel / Omschrijving
De HOI schrijven voor (nieuwe) deelnemers
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:De HOI_Picture.jpg noez

HOI!

todo

gebruik grijpvoorraad en kosten
bar: user history checken bij twijfel
geluidjes en Monitoring

Wie is Wie /Hack42 + Sjabloon:DeSpaceGedocumenteerd -> /Deelnemers + /Contact (+Statuten&Financien) + Hack42 online - Communicatiekanalen + Geschiedenis + Waarom ’42’

/Activiteiten -> Bijeenkomsten en Vergaderingen + Opendaggen (+De Shop)

/Wikitips -> Wiki-nieuwkomers (/Voor_nieuwe_wiki_gebruikers) + Wiki powerusers (/Powerusers) + Wiki - Account + Wiki - Profielpagina + Wiki - Projecten & Activiteiten

/Bar -> Bar - Labels printen + Bar - Account aanmaken + Bar - Afrekenen + Bar - Boodschappen doorgeven + /HackBank

Space (Het gebouw) -> Wat en Waar ({{in space}}) + Huisregels + Spullen/Opslag + Space openen + Space afsluiten + Tools

Weg: Sjabloon:DeSpaceGedocumenteerd


Wie is wie

Bestuur: Spider, BugBlue, Mergpijp, Scratte, Lurwah - bestuur@hack42.nl Bar: Raboof - bar@hack42.nl Klussen: Scratte, Scrat, Bestuur - scratte@hack42.nl Shop: Narwhal, BugBlue, Lurwah - shop@hack42.nl

https://hack42.nl/wiki/Contact

Voor de rest: do-ocracy vs commissies


Geschiedenis Hack42

4-jaarlijkse hackercamps 2009 (na HAR) wens voor hackerspaces 2010 Officiële oprichting Stichting Hack42 (Doel: de stoerste Hackerspace van Nederland zijn, in Arnhem) 2011 Broekstraat 2011-2016 KKN 2016-2020 Vrijland 2020-♾️ Cruquiusland Ongeacht waar we gehuisvest zijn, blijft het karakter van Hack42 gewaarborgd: een tikkie van de Ernemse arrogantie en vooral lekker actief. Waar we mee bezig zijn is net zo divers als de deelnemers en gasten die we hebben.

Samen werken we aan creatieve projecten. Gasten raken overdonderd door inspiratie, mogelijkheden, en ons computermuseum. We versterken creatieve en technologische vaardigheden en bewustzijn van gasten en deelnemers. Op onze manier maken we voor iedereen Arnhem nog wat mooier.

Waarom 42?

Het getal 42 is het "Antwoord op de ultieme vraag van het leven, het universum en alles" in "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" van Douglas Adams.

Dit antwoord wordt berekend door een enorme supercomputer genaamd Deep Thought over een periode van 7½ miljoen jaar. Helaas weet niemand wat de vraag is…

Om veel van onze nerd-grapjes te begrijpen moet je eigenlijk toch wel echt dit boek lezen :) Kom jij ook op 25 mei naar de space om Towel Day te vieren?

Bijeenkomsten en Vergaderingen

Dinsdagavond om de week: MetaMeet Zet je punten op de agenda! 1 of 2 keer per jaar: Deelnemersvergadering Jaarverslagen en Grootsche Plannen Verder is de space open wanneer JIJ zin hebt! #sleutel — Om de week op dinsdag een bijeenkomst met een (korte) vergadering. Zet aub echt je punten op de agenda. Dit maakt voorzitten en notuleren zoveel beter te doen.

De agenda vind je op de wiki. Open bij Activiteiten de juiste Bijeenkomstpagina: https://hack42.nl/wiki/Activiteiten Over de wiki straks meer…

Het bestuur bereidt 1 keer per jaar een Grootsche Deelnemersvergadering voor.

Financien

In de officiële Deelnemersvergadering bespreken we het jaarverslag van het afgelopen jaar. Zie https://hack42.nl/wiki/Bestuur:Jaarverslagen Hierin staat ook het budget voor het lopende jaar. Wil jij Hack42-geld gaan uitgeven? Vraag dat eerst aan: https://hack42.nl/declaratie/

De jaarverslagen bevatten een sociaal verslag en een financieel verslag. We geven ook een toelichting wat de opvallende zaken in de posten waren.

We hebben een aantal posten gedefinieerd die alle mogelijke uitgaven dekken. Voor iedere post bepalen we een budget. De posten, en daarmee onze uitgaven, zijn altijd dienend aan het doel van de stichting.

Om goed de controle te houden over onze uitgaven moet je het declaratieformulier invullen om budget aan te vragen. Vraag dit vooraf aan via het online declaratieformulier, zodat we dit als bestuur kunnen overleggen.

Is het niet van tevoren aangevraagd (via het online declaratieformulier) dan bedanken we je alvast hartelijk voor je donatie. Let dus op dat een aanvraag ook afgewezen kan worden.

Opendaggen

2 open dagen per jaar HSNL Open Dag - laatste zaterdag van maart Weekend van de Wetenschap - de zaterdag van het eerste volledige weekend van oktober

Hack42 heeft jou nodig: zet de datums alvast in je agenda. Trek je Hack42 merch aan en kom ook gezellig naar de open dag. Wat je kan doen? Aan je project werken, bankhangen, gasten ontvangen (ZEG HOI!), interviews geven, opruimen, Mate verkopen, rondleidingen geven…

Huisregels en Statuten

We hebben huisregels! https://hack42.nl/wiki/Huisregels Lees ze, houd je er aan, wijs anderen er op. Kern van de huisregels is de Stichting te beschermen en het risico op persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuursleden te minimaliseren.

De statuten zijn de wettelijke basis van de stichting. Ter lering ende vermaeck zijn ze hier gedeeld: https://hack42.nl/wiki/Statuten Tzt deze slide aanvullen met afspraken rondom houding en gedrag, vertrouwenspersonen

Spacegebruik - Wat en Waar

Eerst de waar… We hebben de Kubus: dat is Boven en de Expo. Dan Lounge, Flexlab, Cleanroom, Werkplaats, en uiteraard de binnenplaats buiten.

En dan de wat… Bekijk deze kaart ook vooral eerst rustig in de expo. EHBO staat in de barkast. Pleisterautomaten hangen daarnaast in de keuken, sanitairruimte, en werkplaats.

Brandblussers

Infra en automatisering -Camera’s (http://hack42.nl/cam/) -Airco

Spacegebruik - Space openen

Spacestateswitch Lampen aan (los in kubus, rest bij ingang lounge) Airco aan (indien nodig) Spacemuziek aan (BarPC: F11; muziektabje aan; F11)

Spacegebruik - Space afsluiten

Loop een check-rondje:

-Deuren op slot —Achterdeur, Barry Lounge, Zijdeur Expo, Balkondeur Keuken -Lampen uit -Tools uit -Spacemuziek (BarPC: F11; muziektabje uit; F11) -Vaatwasser aan —Ook halfvol, gewoon niet vies laten staan -Spacestateswitch -Vertrekken: draai de voordeur dubbel op slot

Airco’s, feb-licht, koelkast-licht, etc gaan op de spacestate uit.

Spacegebruik - Tools

Tools blijven (in principe) in de space.

 Thuis iets nodig? Overleg even met bestuur. . We willen uiteraard af en toe wel wat uitlenen. Bestuur houd dan rekening met gebruik door anderen en slijtage. 

Bij voorkeur buiten de groep-signal om.

Gebruik powertools niet als je alleen in de space bent. 112 bellen gaat zo lastig zonder vingers. De meeste (grote) powertools hebben eerst instructie nodig.

 Vraag een ervaren mede-deelnemer om uitleg.

https://hack42.nl/wiki/Tools Rode stopcontacten schakelen niet uit met de spacestate. Denk aan apparatuur als koelkasten, infra, etc. Let hier op met gebruik van tools die wel uit moeten. Laat ruimtes schoon achter.

Spacegebruik - Spullen

Even wat strenger worden… We zijn geen opslag. Projecten die niet in je locker passen, neem je (in principe) mee naar huis. Neem je iets mee voor een andere deelnemer? Zorg dat je dat doet op een moment dat zij het ook weer snel kunnen meenemen. We willen voorkomen dat het lang blijft liggen. Jouw afval is niet “vast wel leuk voor de space”. We hebben meer hamsters dan opslagruimte. Breng alleen spullen in die echt direct nuttig zijn. LABEL ALL THE THINGS! Label al jouw spullen duidelijk. Ongelabelde spullen zijn van de space en kunnen dus ook “verdwijnen”

Bar - Labels printen

Labelen doe je zo -bar sticker: commands -> all sticker commands -> property label -> nickname -> aantal -> na printen opties aanvinken met pen -brother app

In de space kan je ook met je browser naar http://pikassa.space.hack42.nl/

Over de bar gesproken… Raboof aan het woord:

Bar - Account aanmaken

Deposit Money Bedrag invoeren Enter (new) username “Account $HENK does not exist do you want to create?” YES Geld overmaken naar NL07BUNQ2290486353 / BIC: BUNQNL2A

Meer info op https://hack42.nl/wiki/Bar

Bar - Afrekenen

(eerst scannen, dan naam, evt onder 'other users') Doet de kassa “het niet”? -> F5

Bar - Boodschappen doorgeven

Mis je voorraad in de space? Doorgeven via https://hack42.nl/boodschappen/ Let er op dat je in dezelfde browser op de wiki bent ingelogd :)

Hack42 online - Communicatiekanalen

Onze belangrijke (en officiële) communicatiekanalen zijn de wiki, de mailinglist, en het blog. Meer socials vind je op onze contactpagina.

https://hack42.nl/wiki/ https://lists.hack42.nl/postorius/lists/hack42.lists.hack42.nl/ https://hack42.nl/blog/nieuws https://hack42.nl/wiki/Contact#Overig

Wiki - Account

Account aanmaken: https://hack42.nl/wiki/Speciaal:Aanmelden Basis-info: https://hack42.nl/wiki/Voor_nieuwe_wiki_gebruikers

Op onze wiki kan je een account aanmaken. Dat moedigen we zeker aan. We hebben een pagina met wat basis-uitleg. Met een account kan je jouw profielpagina aanmaken, je inschrijven op activiteiten… Of je eigen projecten documenteren en zelf activiteiten organiseren!

�Tip: bookmark de wiki op Recente Wijzigingen: https://hack42.nl/wiki/Speciaal:RecenteWijzigingen?hidebots=1&limit=50&days=14&urlversion=2 Dan zie je bij ieder bezoek waar op dat moment aan gewerkt wordt.

Wiki - Profielpagina

Het “Bijdrager”-sjabloon maakt van je account-pagina een echt profiel-pagina. Voeg ook de “ProjectenPersoonlijk” en “ActiviteitenPersoonlijk” toe om het overzicht compleet te maken. (Hier vind je ook je bejaarde animochecks terug…) Let op dat de wiki hoofdletter- en extensie-gevoelig is. Je profielfoto moet bijv echt in JPG zijn, met png gaat het stuk.

Wiki - Projecten & Activiteiten

Het is leuk als jij ook projecten en activiteiten bedenkt en organiseert. Hiervoor kan je twee formulieren op de wiki gebruiken. Project Toevoegen en Activiteit Toevoegen.

Let er op dat je jouw projecten binnen je eigen user space aanmaakt, dus “Gebruiker:Henk/UTPkantklosAutomaat”

Bij Activiteit Toevoegen goed de instructie lezen over datumnotatie. En als je ècht ècht een animocheck moet doen, bepaal dan op zn minst voor jezelf een deadline voor het plannen van de datum.

De Shop

Maak vooral zsm een account aan. Voordat je iets koopt, ping even shop@hack42.nl. Dan zetten we jouw account om naar een deelnemersaccount. Daarmee krijg je korting in de shop. Het is erg leuk om tijdens een open dag, of een reguliere dinsdagavond, zoveel mensen in #42-gear te zien rondlopen.

Meer vragen!

En nu is er nog ruimte voor vragen. Durf je nu niet, of schiet er straks nog wat te binnen? Voor bar-vragen: Raboof / bar@hack42.nl Shop-vragen: Narwhal / shop@hack42.nl Klus-vragen: Scratte / scratte@hack42.nl Al het andere: bestuur@hack42.nl of vraag een van de bestuursleden live :)Waar is de mailinglijst voor?

Voorgestelde vragen: -Hoe werkt corvee hier? -Kan ik nog wat doen voor de space? -Kan iemand mijn veters strikken? -Ben jij #teamspace of #teamhack?

Oh ja! Vrijwilligers gezocht: -Blogposten schrijven -Acitiveiten organiseren -Computermuseum