Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Meeting: Bijeenkomst 27 februari 2018
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Vrijland Lurwah.jpg
Naam Bijeenkomst 27 februari 2018
Locatie Hack42
Datum februari 27, 2018 01:00:00 - februari 27, 2018 01:00:00
Contact Bestuur
Info Tweewekelijkse bijeenkomst met vergadering
Vorige bijeenkomst: Bijeenkomst 13 februari 2018
Volgende bijeenkomst Bijeenkomst 13 maart 2018
Vrijland_Lurwah.jpg File:Vrijland_Lurwah.jpgDe metameet is een gezellige - tweewekelijkse - bijeenkomst in Hack42. Een kans voor deelnemers om bij te praten en voor geïnteresseerden om kennis met ons te maken.

Daarnaast gebruiken we de bijeenkomst om te vergaderen. Per agendapunt is tot vijf minuten gereserveerd (voor project-demo's zonodig langer) om het te hebben over zaken die voor Hack42 relevant zijn.

De vergadering begint om 20:00 uur en eindigt na het verdelen van het corvee. De metameet begint zodra de eerste deelnemer komt en eindigt zodra de laatste weggaat.

Het verslag van de vorige keer is hier te vinden.

Agenda

Mededelingen

 • Update vanuit het bestuur

Gedane zaken

Komende zaken

 • Open_dag_24_maart_2018
  • Wat moet er in of aan de space nog gedaan worden voor de open dag en wanneer doen we dat?

Lopende zaken

 • Projectreview

Rondvraag

Corvee

Aanwezigen

Aanmelden? Afmelden? Zet je naam op de lijst! Als je ook wilt eten in de space kun je iets voor in de microbeep meenemen.

Ik kom wel

Ik kom niet

Ik maak meetinghap, wie eet er mee?

(hier naam en gerecht invullen).

Animo

Schrijf je op tijd in! Eet je mee? Gezellig! Maar dan help je ook met tafel dekken, schoonmaken en opruimen. Heb je je te laat of niet ingeschreven? Pech, dan eet je pas wanneer de rest genoeg heeft gehad, met het risico dat alles op is.

 • ...

Verslag

Meeting 27 februari 2018 Gestart om 20:07 uur Aanwezig: 11 deelnemers en 2 gasten


Update vanuit het bestuur Geen updates


Gedane zaken

Hacker_Hotel_2018 met update talk over Beehive Ritger heeft een workshop Rubics Cube oplossen gegeven. Het is niemand gelukt. Spider is nog steeds bezig. deFeest heeft met thermiet gespeeld, dvanzuijlekom heeft mooie foto's gemaakt. Jos heeft een update gegeven over Beehive, link is te vinden op de wiki.

Prototypes_fijnstofmeter_bouwen Er zijn er een aantal in wording. Vanavond wordt er verder gebouwd. Obitoo heeft contact gehad met Milieudefensie, eerder gesproken, enthousiast. Ook ambtenaren van GGD Nijmegen/ RIVM en Gemeente Arnhem aangeschreven over het fijnstofmeter project. Op de wiki is een pagina, deze wrodt zoveel mogelijk bijgewerkt. Mack wil foto's maken van de handelingen op een instructie te maken. Spider vraagt of er ook een foto gemaakt kan worden voor het persbericht van de open dag?

Komende zaken

Open_dag_24_maart_2018 Wat moet er in of aan de space nog gedaan worden voor de open dag en wanneer doen we dat?

 • Opruimen spullen in Flexlab. De spullen waar al minstens vier meetings over gesproken wordt, staan er nog steeds. Ze zullen vanavond op een rolcontainer worden weggezet.
 • Solderen is iedere keer wel een succes. Er zijn nog kitjes. 3d-printers doen het voldoende (3 van de 5). De huidige buis in de lasercutter is voldoende om koekjes te laseren. Als Moem er is wil ze nog wel een Linux workshop doen, in het kleine gedeelte van Flexlab? Dan moet daar meer ruimte worden gemaakt. In de roze kamer moeten de overige spullen nog naar beneden op rolcontainers zodat de kleinmetaalwerkplaats kan worden opgestart.
 • Vanavond start maken: 3 maart, 10 maart en 17 maart (valt gelijk met eth0 en sleepwetfestival)


Lopende zaken

Projectreview

 • Moem: doet bij de volksuniversiteit een cursus handletteren. Super modieuze shizzle. Combineert goed met de "Wall of Welkom". De eerste schets voor "Failure is always an option" is in de maak.
 • raboof: vinylsnijders aansturen vanuit inkscape vordert nuttig. Ook die van de space is nu ook aan te sturen zonder vage windows software maar nu met vage open source software. Moem: na de open dag kijken of de grote ook aan de praat te krijgen is? Mack: en de tshirt pers?


Rondvraag

 • Moem: onze nieuwe vaatwasser doet het heel goed, maar dingen worden niet heel schoon als je het er alleen maar bovenop zet.
 • Moem: wanneer mag de vaatwasser geverfd worden? BugBlue: liever niet, de garantietermijn is over twee jaar verlopen. Moem: hardboardplaatje met dubbelzijdige tape? Ja!
 • Ritger: er is een wikipagina met ideeen voor workshops en dingen. Wanneer worden deze ingepland? Na de open dag starten.
 • Bugblue: er zijn nu twee scanners om museumboeken te scannen. Als je ze allebei vult en aanzet dan zijn ze twee keer zo snel! De usb-bus was wat beperkt, dat is nu opgelost.
 • De deurbel is nog steeds vastgevroren. Desondanks zijn er twee gasten van MADspace, de eerste hackerspace in Eindhoven.
 • Bix: gaat met pasen naar Easterhegg. Gaan er nog meer mensen die kant op? Waarschijnlijk Bugblue.
 • Kijk voor je naar huis gaat even rond of er nog anderen in de space zijn en loop niet gewoon zomaar het pand uit. Als je de laatste blijkt te zijn en je wegloopt is de space niet afgesloten en de kachel niet uitgezet.

Corvee Flexlab en roze kamer op rolcontainers laden. In Flexlab de rode bakken uitsorteren en de kabels netjes rollen is ook handig.