Uit Hack42
(Doorverwezen vanaf Open dag)
Ga naar: navigatie, zoeken
Open dag: Open dag Hackerspaces 28 maart 2015
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
OpenDag2015.jpg
Naam Open dag Hackerspaces 28 maart 2015
Locatie Hack42 (Gebouw KKN6): Koningsweg 23a, 6816 TD Arnhem
Datum maart 28, 2015 10:00:00 - maart 28, 2015 22:00:00
Contact CookieMonster
Info Open dag van alle Nederlandse Hackerspaces
OpenDag2015.jpg File:OpenDag2015.jpg


Jaarlijkse Open Hackerspacesdag dit jaar op 28 maart

Op zaterdag 28 maart kan iedereen weer vrij binnenlopen in een hackerspace. Hackerspaces zijn locaties waar mensen met een technische creatieve instelling bijeenkomen om te werken aan projecten of om gezellig te keuvelen. Tijdens deze open dag is het mogelijk om te zien wat bijvoorbeeld hacken inhoudt en te zien wat er allemaal kan in een hackerspace.

Enkele voorbeelden van activiteiten zijn:

 • Leren hoe websites, netwerken en andere computergestuurde systemen kwetsbaar kunnen zijn voor aanvallers en wat daaraan gedaan kan worden.
 • Het programmeren van elektronica en microcontrollers zoals deArduino en de microcomputerRaspberry Pi. Hackers kunnen je laten zien hoe deze ingezet kunnen worden voor het bouwen van CNC-frezen, lasersnijders, 3D-printers, domotica, klokken, pick&place machines en autonome robots.
 • Het gebruik van 3D-printers om bijvoorbeeld een kaakprothese te ontwikkelen, sleutels na te maken vanaf een foto of een kapot onderdeel van een huishoudelijk apparaat te vervangen.
 • Creatieve en verrassende manieren om van overbodige spullen en materialen mooie nieuwe dingen te maken.

Ook zijn er per hackerspace verschillende presentaties te zien van de individuele projecten die in deze hackerspace worden uitgevoerd.

Hackers vinden ethiek een belangrijk onderwerp, en onderscheiden zich van computercriminelen door een sterk gevoel voor ethisch handelen. Tijdens de Open Hackerspacesdag zal worden uitgelegd hoe hackers bijdragen aan een betere wereld door met een frisse blik naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken, en hoe zij hun kennis met de samenleving delen. Daarnaast zijn hackerspaces ook plekken waar mensen die gewoon mooie dingen maken welkom zijn en gemeenschappelijke ruimte, gereedschappen, gelijkgestemden en inspiratie kunnen vinden. In allerlei vormen: van figuurzagen en ambachtelijk smeden tot biohacking en moleculair koken.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de open dag. Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends zijn de deuren geopend en je bent welkom tot 22:00 (minstens). Aanmelden is niet nodig, het wordt wel op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt.

Wat is er te doen?

Op deze dag zal de hele space openstaan voor bezichtiging. Er zullen rondleidingen gehouden worden en er zijn ook andere activiteiten om aan mee te doen. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Rondleidingen
  • Zo'n groot gebouw, zoveel kamers, zoveel activiteiten. Loop mee tijdens een van de rondleidingen zodat je niets mist!
 • Drankjes proeven aan de bar in de Lounge
  • Proef Club Mate, een caffeïnehoudende theedrank die erg populair is bij hackers. Natuurlijk kun je ook een van de andere vele soorten speciale drankjes komen proeven! Maar gewoon een lekker biertje hebben we ook.
  • Wanneer: Hele dag beschikbaar
 • Retro gaming
  • Hack42 beschikt over een speciale Retro Gaming-ruimte, ga even terug in de tijd en speel een van de spellen uit je jeugd, of de jeugd van je ouders.
  • Wanneer: Hele dag beschikbaar


Verder: zonnig terras, drankjes, tosti's...

Zie ook


www.flickr.com - tags:Hack42 OpenDagHackerspaces (random) (max: 4)