Uit Hack42
< Gebruiker:Hack42(Doorverwezen vanaf Fijnstof meten)
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Fijnstof Meten
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Fijnstof meten Picture.jpg

Fijnstof Meten

Naam Fijnstof Meten
Door Dre
Status Uitvoer
Madskillz Flash-en WemosD1/NodeMCU, Wifi configureren, Beetje php kunnen lezen.
Doel / Omschrijving
Bouwen van fijnstof meter vanaf blauwdruk gemaakt door de Stuttgard Hackerspace
Alle Projecten - Project Toevoegen
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: convert: unable to extend cache '/home/deckardt/websites/hack42.nl/mediawiki-1.35.5/images/9/9f/Fijnstof_meten_Picture.jpg': File too large @ error/cache.c/OpenPixelCache/3901. convert: no images defined `/tmp/transform_45b3879eb57b.jpg' @ error/convert.c/ConvertImageCommand/3322. Error code: 1
noez

Hackspace Stuttgart heeft op basis van de WemosD1 en een fijnstof module een hele mooie betaalbare meter gemaakt die 10pm en 2.5pm kan meten. Deze metingen zijn net zo goed als dat er officieel gemeten wordt door instanties (RIVM). Maar nu kunnen we op veel meer plaatsen meten! zie: http://luftdaten.info/ Kosten van de sensor met snoertjes, stuk regenpijp en al ongeveer Euro 35,-

Ze hebben in Stuttgart geprogrammeerd met de Arduino IDE en dit verpakt in een image en dit kan je laden op je WemosD1 boardje. Voor het gemak hoef je alleen maar je WemosD1 te flashen en te laden met een image online, koppelen van je fijnstof sensor module en opstarten. Het aardige is dat je de wifi instellingen via een eigen webpagina op het boardje kan instellen. Data gaat naar luftdaten.info en is direct zichtbaar op een wereldkaart (als je de sensor-id even mailt) en je kan data naar een eigen server sturen.

luftdaten.info heeft ook een link naar pagina's om de historie van je sensor te bekijken.

Een ik-haat-snoertjes-versie van deze fijnstofmeter die gevoed wordt met een zonnecel in combinatie met een oplaadbare batterij ben ik aan het testen. Met het idee om overal te meten waar maar wifi is.

Animo

Geef je hier op als je thuis ook een meter wilt ophangen. En doe mee met het project om je metingen landelijk en zelfs op de wereldkaart te zetten! Ik maak voor jou graag een fijnstofmeter voor 35,-.