Uit Hack42
Versie door Moem (overleg | bijdragen) op 21 apr 2013 om 22:29 (hernoemde Brommers kiek'n - 27 april 2013 naar Brommers kiek'n - 26 april 2013: veerkeerde datum)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
anders: Motorrijders op bezoek bij KKN
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Bata.jpg
Naam Motorrijders op bezoek bij KKN
Locatie Hack42
Ruimte Parkeerplaats en lounge
Datum april 26, 2013 17:00:00 - april 26, 2013 21:00:00
Contact Moem
Info Motorrijders van de Batavierenrace komen bij ons op bezoek
Voorzitter Batavierenrace
Bata.jpg File:Bata.jpg


Op 26 april barst de 41e editie van de Batavierenrace los. Voor wie het niet weet: dat is de grootste estafetteloop ter wereld. Er doen ieder jaar ruim 8.500 lopers mee, bijna allemaal studenten.
Tijdens de race, die 175 kilometer lang is en voert van Nijmegen naar Enschede, worden ongeveer 150 motorrijders ingezet voor de veiligheid. Ze regelen het verkeer, zetten kruispunten af en maken gevaarlijke punten overzichtelijker en veiliger.
Al deze motorrijders zijn in touw van middernacht tot de volgende avond. Daarom moeten ze ook af en toe gevoerd en volgegoten worden. Er is een speciale verzorgingsploeg actief die daar voor zorgt.

Deze verzorgingsploeg komt (ook op motoren) vrijdagavond bij ons langs. Er worden industriële hoeveelheden pannekoekenbeslag gemaakt voor onderweg, en er wordt samen gegeten (waarschijnlijk halen we Chinees). Het is leuk om te komen kijken, want veel van de motoren zijn voorzien van speciale constructies om de 'klanten' onderweg makkelijker te kunnen bedienen. Zo heb je vast nog niet vaak een motorfiets gezien met vier kookpitten achterop.

De meeste motorrijders zullen tussen zes en zeven aankomen. Zo tegen negen uur pakt iedereen weer in, en gaat het hele spul op weg naar Nijmegen, waar de race om middernacht van start zal gaan.

www.flickr.com - tags:hack42 MotorrijdersopbezoekbijKKN (random) (max: 4)